霜山株式会社
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2023/08/13

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山廃仕込み 菊姫 純米酒
@kikuhime_official

「山廃」とは酒母の作り方の一つで、
酒造りでは酵母を育てる「酒母」という工程があります。

酵母は乳酸菌が矯正しながら育つことで、酸味と濃さのある
剛健な味わいに仕上がります。

1983年に日本酒業界では初となる「山廃仕込み」の純米酒として発売されました。

ナッツやカラメルを連想するような芳醇な香り。
力強い酸味と米のたっぷりとした旨みがあいまり
濃く豊かな風味が口の中に広がります。

原米酒:山田錦
精米歩合:70%
酵母:山廃
アルコール度:16%

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Yamahai-brewed Kikuhime Junmai-shu
@kikuhime_official

"Yamahai" is a method of making shubo(starter), In sake brewing, there is a process called "Shubo" in which yeast is grown.

The yeast grows while being corrected by lactic acid bacteria, resulting in a robust flavor with acidity and richness. The result is a robust flavor with a sourness and richness.

In 1983, it was released as the first junmai sake in the sake industry to be brewed using the Yamahai method.

It has a mellow aroma reminiscent of nuts and caramel.
The strong acidity combines with the rich umami of the rice to create a dark, rich flavor that lingers on the palate. The rich, dark flavor spreads in the mouth.

Original rice: Yamadanishiki
Rice polishing ratio: 70
Yeast: Yamahai
Alcohol content: 16

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