🍶
2023/08/13
🍶
山廃仕込み 菊姫 純米酒
@kikuhime_official
「山廃」とは酒母の作り方の一つで、
酒造りでは酵母を育てる「酒母」という工程があります。
酵母は乳酸菌が矯正しながら育つことで、酸味と濃さのある
剛健な味わいに仕上がります。
1983年に日本酒業界では初となる「山廃仕込み」の純米酒として発売されました。
ナッツやカラメルを連想するような芳醇な香り。
力強い酸味と米のたっぷりとした旨みがあいまり
濃く豊かな風味が口の中に広がります。
原米酒:山田錦
精米歩合:70%
酵母:山廃
アルコール度:16%
*********
💖キャンペーン💖
*********
公式インスタフォロー
(@dearyou_omotesando)
OR
小红书の投稿
で、
この『ゆず酒』(30ml)
BARで試飲できます!
-------------------------
Yamahai-brewed Kikuhime Junmai-shu
@kikuhime_official
"Yamahai" is a method of making shubo(starter), In sake brewing, there is a process called "Shubo" in which yeast is grown.
The yeast grows while being corrected by lactic acid bacteria, resulting in a robust flavor with acidity and richness. The result is a robust flavor with a sourness and richness.
In 1983, it was released as the first junmai sake in the sake industry to be brewed using the Yamahai method.
It has a mellow aroma reminiscent of nuts and caramel.
The strong acidity combines with the rich umami of the rice to create a dark, rich flavor that lingers on the palate. The rich, dark flavor spreads in the mouth.
Original rice: Yamadanishiki
Rice polishing ratio: 70
Yeast: Yamahai
Alcohol content: 16
**********************
WELCOME Campaign
**********************
Follow our official Instagram
@dearyou_omotesando
or
post photos of ours on
"little red book(小红书)"
We will offer you tasting
“Yuzu” sake (30ml)
or
This sake ice cream(10g)
#dearyou表参道
#dearyou_omotesando
#利酒師のいるお店
#利酒師
#日本酒バー
#sakebar
#saké
#山廃仕込
#菊姫
#菊姫合資会社