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2023/09/19
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秋の日本酒といえば
「ひやおろし」
江戸の昔に、冬に絞られた新酒が劣化しないよう春先に火入れ(加熱殺菌)した上で大桶に貯蔵し、一夏を通して気温が下がり、外気と貯蔵庫の中の温度が同じくらいになる頃、2度目の加熱殺菌をしない「冷や」のまま、大桶から樽に卸して出荷したことから「ひやおろし」と呼ばれ、秋の酒として珍重されました。
左から
🍶鳳凰美田
🍶作
🍶菊姫
の
「ひやおろし」
でございます!
当店で入荷しております!
まだまだ、暑いですがでも暦の上では「秋」
秋の味を愉しみにいらっしゃいませんか?
詳しくは次回の投稿にて!!
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この『ゆず酒』(30ml)
BARで試飲できます!
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Speaking of sake in autumn
hiyaoroshi".
In the old days of the Edo period (1603-1867), new sake was pasteurized in early spring and stored in vats to prevent it from deteriorating. It was therefore called hiyaoroshi, and was highly prized as an autumn sake.
From left
Houou Mita
Saku
Chrysanthemum Princess
of
Hiyahoroshi
It is in stock at our store!
It is now in stock at our store!
It's still hot, but the calendar says "autumn"!
Why don't you come and enjoy the taste of autumn?
More details in my next post!
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“Yuzu” sake (30ml)
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This sake ice cream(10g)
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